
Planteray Multi Sada Single Cask Prestige Cellar 2024
Planteray Single Casks – Prestige Cellar 2024 představuje exkluzivní kolekci jedinečných rumů pocházejících z různých terroirů. Každý rum je výsledkem pečlivého výběru a dvojitého zrání: nejprve v tropickém klimatu v sudech po bourbonu, poté v sudech po koňaku Ferrand. Jedná se o mimořádně exkluzivní kolekci, která zahrnuje jedny z nejstarších rumů z archivu společnosti Maison Ferrand. Každá země zapojená do projektu obdržela možnost výběru jednoho či více sudů z archivu Alexandra Gabriela, přičemž každý sud představuje jiný rum pocházející z odlišné země. Výsledkem je, že do jednotlivých zemí byly distribuovány zcela unikátní styly rumů. Každá země si navíc exkluzivně navrhla vlastní design etiket i obalů. JAMAICA HJC 1996 Původ: Jamajka (Long Pond Distillers Ltd.) Destilace: 100% John Dore double retort Vstupní surovina: melasa Doba fermentace: 1 týden Tropické zrání: 21 let v sudech po bourbonu Kontinentální zrání: 7 let v sudech Ferrand Obsah alkoholu: 58,7 % Estery: 235 g/hL AA Aroma: jasmín, narcis, mango a banán propletený s tóny švestek, mandlí a jemným máslovým nádechem. Kouřové a melasové tóny jsou vyváženy vanilkou a novým kořením. Chuť: harmonická kombinace suchosti a kyselosti s medově sladkým podtónem. Dále pak tóny kokosu, marakuji, kandovaných citrusů, broskve, meruňky, zázvoru, cedru a skořice. Závěr: dlouhý a osvěžující, kombinuje eukalyptové a balzamikové tóny s náznaky kůže, kari, zeleného pepře, vařené hrušky, šafránu a tymiánu. JAMAICA MMW 1998 Původ: Jamajka (Clarendon Distillery Ltd.) Destilace: 100% double retort pot still Vstupní surovina: melasa Doba fermentace: 1 týden Tropické zrání: 21 let v sudech po bourbonu Kontinentální zrání: 5 let v sudech Ferrand Obsah alkoholu: 54,1 % Estery: 523 g/hL AA Aroma: výrazné a pronikavé s tóny cedru, borové pryskyřice a kůže. Dále se projevuje ananas, kmín, bobkový list, kouřové melase, hřebíčku, švestce, mandli a pomerančové kůře. Chuť: ovocný a balzamikový profil, který začíná krémovou lékořicí, hořkou čokoládou, malinou a zeleným jablkem. Následuje hruška, meruňka, citronová kůra, malina, zázvor, rozmarýn, skořice a tabák. Závěr: dlouhý s výrazným tónem kůže, vlašských ořechů, višní, angeštu, máty, tymiánu a pryskyřice. SAINT LUCIA 2010 Původ: Svatá Lucie (St. Lucia Distillers) Destilace: 100% John Dore double retortVstupní surovina: melasa Doba fermentace: 1 týden Tropické zrání: 7 let v sudech po bourbonu Kontinentální zrání: 7 let v sudech Ferrand Obsah alkoholu: 52,9 % Estery: 235 g/hL AA Aroma: směs hořkého pomeranče a papáji, obohacená o santalové dřevo a muškátový květ. Komplexitu dodávají tóny čokolády, borové pryskyřice, hřebíčku, chilli prášku, koriandrového semínka, balzámu a meruňky. Chuť: Výrazné tóny hrušky, jablka a různých koření na dřevitém pozadí, doplněné o banán, skořici a pepř. Sladkost a hloubku přináší pomerančová marmeláda, kandovaná kdoule, vanilka, skořice, hruška a broskev. Závěr: směs červeného jablka, kávy, medu, meruňky, lékořice a santalového dřeva s dotekem tabáku, kmínu a perníku.
📖 Přečtěte si o tomto rumu
Mohlo by vám také chutnat
Recenze fanoušků (2)
Prémiová kvalita
"Cena odpovídá kvalitě. Rum plný charakteru s bohatými tóny dubu, karamelu a exotického koření. Perfektní na degustaci."
Martin K.
Premium Spirits Expert
Lahůdka pro labužníky
"Absolutní špička mezi rumy. Komplexní, elegantní a s neuvěřitelně dlouhým závěrem. Investice, která se vyplatí."
Pavel M.
Rum Collector


