
Planteray - Plantation Single Casks 2024 Multi Sada
Od roku 2011 nabízí Planteray každoročně nový výběr single cask rumů stáčených z jedinečných sudů z celého světa. Tyto sudy využívají techniku dvojitého zrání, která je pro Planteray charakteristická. Zrají v tropickém i kontinentálním prostředí a poté projdou unikátním procesem třetího zrání ve speciálně vybraných sudech. Tato sada obsahuje celou sadu 12 single casků. Panama XO Marsala Wine Cask Single cask Planteray Panama XO vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Kontinentální zrání: 5 let v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Marsala. Lahvován byl o síle 43,2 %. Aroma: intenzivní se suchým ovocem, rozinkami a meruňkami ve směsi s citrusovou marmeládou. Káva dodává komplexnost, zatímco mandle a muškátový oříšek nabízejí hřejivý podtón. Chuť: sladký charakter s tóny hnědého cukru a skořice. Závěr: bohatý s tóny lískových oříšků, tabáku a hřebíčku. Paraguay 2019 Kyro Rye Whisky Cask Single cask Planteray Paraquay 2019 vznikl z rumu z destilerie Fortin. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 1 rok v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 1 rok v sudu po Kyro Rye whisky. Lahvován byl o síle 44,5 %. Aroma: velmi ovocné, exotické a tropické s tóny ananasu, banánu, citrusu a jablka, doplněné meruňkou. Bylinné a květinové tóny přidávají eleganci a svěžest. Chuť: kulatá a bohatá, překypující ovocnými příchutěmi, vanilkou, kávou a máslovými bonbóny. Závěr: dlouhý s tóny žitného chleba, medu a lesních plodů. Jamaica 5 Y.O. Ferrand Dry Curacao Cask Single cask Planteray Jamaica 5 Y.O. vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Lluidas Vale. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny. Tropické zrání: 5 let v 200L sudu po bourbonu. Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Ferrand Dry Curacao. Lahvován byl o síle 47,1 %. Aroma: mandarinka a citronová kůra, doplněná lesními plody a květinovými tóny. Vanilka a skořice přináší hřejivý dojem. Chuť: ovocná s tropickými tóny, citrusy a švestkový koláč. Závěr: dlouhý a vrstvený s tóny pomeranče, papáji, kardamomu a hřebíčku. Fiji Islands 2019 Coffee Liqueur Cask Single cask Planteray Fiji Islands 2019 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 5 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 7 měsíců v sudu po kávovém likéru. Lahvován byl o síle 45,4 %. Aroma: intenzivní a mnohotvárné s tóny kávy, karamelu, vanilky a lískových oříšků. Svěží nádech hrušky, citronové trávy a jemných květových tónů. Chuť: směs vanilkového fondánu a medu, zvýrazněna zázvorem. Závěr: dlouhý a jemně hořkosladký, s bohatými tóny čokolády a sušeného banánu. Barbados 2018 Saint-Estephe Wine Cask Single cask Planteray Barbados 2018 vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Saint-Estephe. Lahvován byl o síle 50,5 %. Aroma: elegantní a vinné, s ovocnými, zemitými a minerálními tóny. Náznak dubu, mandlí, karamelu, skořice a vanilky tvoří rafinované pozadí. Chuť: strukturovaná a komplexní, tropické ovoce, tabák a kůže. Závěr: dlouhý s tóny másla, cedru, tymiánu a medu. Jamaica 2017 VRW Kentucky Bourbon Cask Single cask Planteray Jamaica 2017 VRW vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Long Pond. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 6 měsíců v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 5 let a 10 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Willet Kentucky bourbonu. Lahvován byl o síle 51,9 %. Aroma: intenzivní ovocný profil, kterému dominuje zralý banán, meloun, ananasová a limetková kůra, prolínající se s přezrálým ovocem. Chuť: příjemná „funky“ chuť, typická pro jamajské rumy s tóny ananasu a citrusů Závěr: dlouhotrvající a komplexní s přetrvávajícími citrusovými tóny. Cuba 2016 Multi-oak Cask Single cask Planteray Cuba 2016 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Ronera Villa Clara. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 1,5 dne. Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 2 roky v multi-oak sudu. Lahvován byl o síle 43,7%. Aroma: zelené jablko a banán, grilovaný ananas a náznak pomeranče. Vrstvy vanilky se prolínají se různým kořením. Chuť: kulatá, svěží a kořeněná s výraznými citrusovými a travnatými tóny. Závěr: suchý a minerální s dochutí pomerančové kůry a pepře. Land Selection 12 Y.O. Moscatel Wine Cask Single cask Planteray Land Selection 12 Y.O. vznikl z rumů destilovaných v roce 2012 v renomovaných destilériích po celém světe. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Třetí zrání: 1,5 roku v sudu po víně Moscatel. Lahvován byl o síle 46,6%. Aroma: bohaté a komplexní s dřevitými a kořeněnými tóny, doprovázené sušeným ovocem. Lehčí bylinný nádech dodává svěžest. Chuť: z počátku sladkost hroznů, která přechází do směsi sušeného ovoce. Závěr: výjimečně dlouhý a bohatý, s tóny melasy a kávy. Trinidad 2011 Kopke Porto Single cask Trinidad 2011 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Trinidad Distillers ltd. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 11 let v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 1 rok a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 9 měsíců v sudu po portském víně Kopke. Lahvován byl o síle 47,3%. Aroma: intenzivní a komplexní s tóny ostružin, malin, třešní, švestek, tropického ovoce a růží. Chuť: vyvážená s výraznými tóny malin, banánů a meruněk. Závěr: směs mučenky, jahod a manga spolu s krémovým pocitem. Spain 2012 Pedro Ximenéz Sherry Cask Single cask Planteray Spain 2012 vznikl z rumu destilovaného v Azucarera del Guadalfeo Distillery S.A. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny. Kontinentální zrání: 11 let a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand. Další zrání: 8 měsíců v sudu po Pedro Ximenéz Sherry. Lahvován byl o síle 42,6%. Aroma: směs vanilky a kouřových tónů, doplněná dřevitými a kořeněnými prvky. Karamel, skořice a muškátový oříšek umocňují aromatickou komplexnost. Chuť: velmi bohatá v čele s máslovým bonbónem a tabákem. Závěr: dlouhý a suchý s kouřovou melasou a silnými tóny kávy. Fiji 2004 Umeshu Plum Liqueur Single cask Planteray Fiji 2004 vznikl z rumu destilovaného v Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 7 dní. Tropické zrání: 17 let v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 1 rok v sudu po Umeshu švestkovém likéru. Lahvován byl o síle 48,6%. Aroma: bohaté a hluboké s intenzivní švestkou. Vrstvy karamelu dodávají svěží sladkost, zatímco směs koření a dřevitosti dodává hřejivý pocit. Chuť: směs švestek, banánů, citrusů a kokosu se prolíná s vanilkou. Závěr: tóny kakaa s praženými ořechy a meruňkami. Barbados 2016 Amarone Wine Cask Single cask Planteray Barbados 2016 vznikl z rumu destilovaného ve West Indies Rum Distillery. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand. Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Amarone. Lahvován byl o síle 45,1%. Aroma: velmi ovocné a elegantní, otevírá se tóny rozinek, fíků a sušených švestek. Následované sladkostí černých třešní a banánů. Chuť: bohaté a komplexní, čokoláda a černý pepř dodávají pikantní nádech. Závěr: dlouhý a vrstevnatý, tóny máslového karamelu a krémové sladkosti.
📖 Přečtěte si o tomto rumu
Mohlo by vám také chutnat


